Mexické žito s cizrnou
recept obsahuje: klíčky mungo, cibuli, rajský protlak, olej, sůl, ume ocet, cizrnu, čínské zelí, saturejku, žito. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Když se povede uvařit mnoho cizrny, dejte najíst mexikánům.
Jídlo vzniklo potřebou sníst více cizrny najednou, žito bylo namočené. Přes noc namočené žito uvařte, cizrnu uvařte s bazalkou, nebo saturejkou. Nakarájejte a orestujte na oleji cibulku, osolte, přidejte cizrnu s ume octem a dobře provařte. Rajský protlak je vítanou změnou v jídelníčku, jednou za čas. Teplé žito vmíchejte těsně před podáváním na zelném listu, přidejte čerstvé klíčky mungo. Cokoli čerstvého, kvašená zelenina by byla možná ještě lepší.
Jídlo je dost "cizrnové" krajíček kváskového chleba také neuškodí. Je to parádní večeře.
pozn: rajský protlak používejte v minimální míře, stačí malá lžička na celé jídlo

kovbojská nakládačka