Kvásková sezamová bageta
recept obsahuje: Sezamový olej, sezamová semínka, žitný kvásek, pšeničnou (špaldovou) hladkou mouku, mletý zázvor
Suroviny nakoupíte v našem e-shopu
Registrujte se do slinivkářova obchodu a získejte ihned slevu na nákup.
Kváskové světlé bagety vyrobíte snadno. Příprava - proces kvašení je stejný jako u chleba. Ráno si zamíchejte žitný kvásek s hladkou moukou a vodou. Kvásku stačí málo, já používám na světlé pečivo pouze zbytky, které seškrábu po vykvašení chleba na stěnách mísy. Je to třeba jedna polévková lžíce. Mouky dejte odhadem 300 g, vody 300ml. ŘÍdké těsto nechte čtyři hodinky kvasit, potom do něj přidejte sůl, sezamový olej 0,5 dcl, špetku mletého zázvoru.
Celkem nechte kvasit 8-9 hodin, poté přisypte dalších 200 - 300g hladké mouky, podle potřeby a rukama zpracujte na pěkné, lehké těsto, které už nelepí a můžete z něho dobře vyrobit dvě stejné šišky, v průměru kolem 5-8 cm. Záleží jaké chcete bagety, nebo jak se vám vejdou na plech. Já používám delší pekáč na maso. Šišky natřete důkladně vodou, posypte sezamem a semínka ještě štětcem "zahlaďte" do těsta. Nebudou se při krájení tolik rozlétávat po kuchyni.
Po hodině a půl rozpalte troubu dočervena a strčte do ní bagety, asi na 22 minut. Konec pečení si pohlídejte - hnědé budou tvrdší. Nejhorší na receptu je čekání na vychladnutí. Pokud chcete bagety obědvat, zadělejte těsto večer, ráno zpracujte atd..

Objednat nyní ZDARMA
