Omáčka s mědvědím česnekem
recept obsahuje: loupaný žlutý hrch, olej, sůl, bazalku, majoránku, rýžovou mouku, medvědí česnek, celozrnné těstoviny. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Je to obdoba oblíbené hrachové polévky/omáčky s využitím medvědího česneku. Ještě se mi nestalo, že by mi medvědí česnek vadil, po dlouhých měsících víceméně bez normálního česneku si jarní čerstvou pochoutku opravdu užívám. Parádní medvěďák mi dorazil až z Bratislavy:-).
Uvařte si žlutý hrách s bazalkou, osmahněte cibulku, osolte. Hrách s cibulí a česnekem rozmixujte, přidejte majoránku, zřeďte vodou s trochou rýžové mouky a provařte. Podávejte s těstovinami - celozrnné špagety, posypte čestvým medvědím česnekem.
Medvědí česnek konzumujte v předkvětí a po odkvětu.
pozn: medvědí česnek nesušte, ztrácí pak své vlastnosti (často se zachovává v podobě pesta, mražený, nebo se vyrábí lihová tinktura)