ječné lívance
recept obsahuje: vodu, žitný kvásek, celozrnnou ječnou mouku, sůl. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Ječné lívance zaděláte stejně jako normální. Vezměte ječnou mouku a smíchejte s vodou, kváskem a špetkou soli. Těsto je spíš řídká kaše. Po dvou až 6 šesti hodinách máte bublinkaté těsto na lívance. Opékejte na pánvi s dobrým povrchem, s minimem oleje. Podávejte s povidlím z rozinek. Ty si připavíte tak, že povaříte rozinky doměkka a rozmixujete. Můžete použít i nepřislazené zavařeniny. Kombinace obilí a ovoce není právě šťastná ke strávení, ale jednou za čas, je to myslím snesitelný hřích. Cukr v rozinkách je alespoň zpomalený usušením. Sladit lívance můžete i tzv. Sladěnkou, viz recept na žitné placky oslazené.
zdravé lívance, bez vajec, bez kvasnic, bez hladké pšeničné mouky
.jpg)