Výživná polévka s řasou Hijiki
recept obsahuje: mrkev, petržel, cibuli, fazole Adzuki, mořskou řasu Hijiki, sezamový olej, sůl, bobkový list, vodu, umeocet, celerovou nať, pohankovou krupici, naklíčenou řeřichu.
Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Velice výživná polévka, vhodná pro doplnění potřebných látek v zimě.
Namočte a uvařte fazole Adzuki s řasou Hijiki podle návodu na vaření luštěnin. Na sezamovém oleji orestujte a osolte jednu cibuli, mrkev a petržel. Zalijte po třech minutách restování vodou, přidejte bobkový list, sušenou nať celeru, fazole Adzuki s řasou Hijiki (cca 100-150g). Přidejte adekvátní množství vody a nechte vařit (hlídejte hlevně fazolky, ať jsou měkké). Ke konci varu přidejte pohankovou krupici na zahuštění a když je krupice hotová, polévku máte akorát řidkou teprve dochutíte umeoctem. Na talíři ještě přidejte naklíčenou řeřichu, nebo cokoli zeleného. U dětí polévka slavila úspěch.