Houbové nudle
recept obsahuje: cibuli, žampiony, klíčky mungo, rýžové nudle, umeocet, sezamový olej, sůl, sojová omáčka shoyou, kukuřičný škrob.
Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Další super rychlý recept pro milovníky hub a rýžových nudlí. Klíčky fazole Mungo potřebujete mít již naklíčené, trvá to cca 3 dny. Návod na klíčení semen je zde na webu. Cibuli orestujte na sezamovém oleji, lehce osolte, přidejte nakrájené houby (žampiony). Duste do kud houby nezměknou. Na konci směs dochuťte jemně umeoctem a sojovou omáčkou. Rozmíchejte v troše vody lžičku škrobu a malinko přidejte do směsi, pokud máte rádi kousky jídla trochu "oslizlé". K houbám mi to sedí. Jídlo nemá být kyselé, umeocet krásně podtrhne chuť. Rýžové nudle namáčejte na 10 minut do vody a vařte dle návodu. Vždycky po slití horké vody nudle krátce proliji studenou vodou, přestanou se lepit a tvořit monolit na talíři. Obětujete tím část tepla, takže kdo co preferuje. Klíčky nevařte, nasypte je na talíř před jídlem.
