Nakyslá houbovo cizrnová polévka
recept obsahuje: vařenou cizrnu s bazalkou, žampiony, cibuli, celerovou nať, sezamový olej, žitnou mouku, umeocet, vodu.
Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Úžasně jemná polévka s žampiony a cizrnou. Kdo má rád polévky typu "kulajda, zelňačka" ten bude spokojen.
Pro dvě porce použijte menší cibuli, dva žampiony, dvě hrstě cizrny dvě větvičky celerové natě. Orestujte na sezamovém oleji cibuli na proužky, žampiony, celerovou nať. Osolte (spíš víc) umeocetem, zalijte vodou. Předem uvařenou cizrnu můžete/nemusíte trochu pomixovat a přidejte do varu. (k jemné polévce bych ji spíš nemixoval, ostré kousky mi neseděly). Je to fakt super polévka a nasytí. Žitná jemná celozrnná mouka v polévce, doplněná o chutě cizrny a žampionů udělá své.
