Pekingská mrkev, oblíbený recept z dětství
recept obsahuje: mrkev, olivový olej, cibuli, petržel nať, sůl, citrónovou šťávu, umeocet.
Výborný salátek z mrkve, vhodný na chleba. V plné verzi (originál recept) se dodá ještě pepř a čerstvý česnek.
Tato verze není tak těžká, velmi záleží na uležení mrkve a množství ingrediencí. Vyzkoušejte, která verze vám bude nejmilejší.
Mrkev se musí nakrájet na co nejtenčí nudličky. K větším objednávkám rozdáváme jako dárky škrabky, které to bezvadně umí, ušetří vám čas. Nezapomeňte ještě na trvalou slevu 5% pro registrované slinivkáře. Mrkvové nudličky posolte, pokapejte citrónovou šťávou a nechte přes noc, nebo alespoň na 2-3 hodiny, uležet v lednici. Po rozležení si orestujte, na kvalitním olivovém oleji, najemno nakrájenou cibulku. Stačí pouze krátce, aby trochu zkaramelizovaly cukry na jejím povrchu a zlepšila se chuť. (žádné dozlatova, ani dočerna). Olej s cibulkou vmíchejte do mrkve ještě teplý. Pokud se Vám nezdá mrkev moc výrazná, opatrně přidejte ještě trochu umeocta. Smíchejte s nakrájenou natí petrželky, nebo pažitky.. ne pro ozdobu, ale pro chuť. Bylinky a koření můžete různě modifikovat, jak a kdo co zvládá. V dětství jsem do mrkve dostával ještě čerstvý česnek a pepř. Na čerstvém kváskovém chlebu s máslem je to úžasné. Na fotkách je pekingská mrkev ještě s fazolovou pomazánkou. (Fazolová, uherská pěna) Pozor, ta není určena slinivkářům.
.png)
Pekingská mrkev, oblíbený recept z dětství
škrabka, která dělá tenké nudličky z mrkví
škrabky rozdáváme v e-shopu k větším objednávkám
škrabka vyrábí nudličky a vroubkované plátky z ovoce a zeleniny
škrabky rozdáváme v e-shopu k větším objednávkám