Krémová omáčka ze žluté čočky a řas Hijiki
recept obsahuje: žlutou čočku, řasu Hijiki, mrkev, pórek, saturejku, majoránku, ume-ocet, vodu, sůl, kváskový celozrnný chléb. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Namočte řasu Hijiki, namočte na hodinku žlutou čočku, nakrájejte na kusy mrkev a pórek. Všechno spolu vařte asi 1 hodinu, se saturejkou a majoránkou. Když jsou žížalky řasy měkké, dochuťte ume octem a solí odstavte a do jemna rozmixujte. Řeďte podle potřeby vodou na posledních 10 min. vraťte na oheň a dovařte.
Žlutá čočka jde snadno rozmixovat na velmi jemný krém. Řasy a zelenina dodají speciální chuť. Jde o velmi zdravý pokrm, děti nemají zpravidla problém s omáčkou. Naopak děti omáčky vyhledávají. V této jim podstrčíte mnoho dobrého. Podávejte s kváskovým chlebem, nebo celozrnnými těstovinami.
pozn.: Děti chtějí jíst omáčky, uvidíte bude jim chutnat.