Kroupy s fazolkami a květákem
recept obsahuje: květák, cibuli, řasu nori, klíčky mungo, barevné fazole, ječné kroupy, sojovou omáčku shoyou, umeocet, majoránku, slunečnicový olej.
Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Dlouho jsem si tak nepochutnal na kroupách. Potřebujete mít
uvařené kroupy,
uvařené fazole pinto,
naklíčené mungo. Mungo, nebo jakékoli dsalší klíčky si již nechávejte trvale na lince, v lednici. Už se začnou hodit enzymy ve větší míře (podzim, zima).
Na oleji orestujte cibulku - dotmava (kdo má rád) s květákem na drobno. Přidejte shoyou, barevné fazole(vařené), majoránku a s mírným podlitím vodou duste aby se fazolím (pokud jsou z lednice) vrátila měkkost. Potom nasypte na pánev vařené kroupy a naklíčené mungo, ještě prohřejte a nakonec dejte do jídla - pouze podle chuti umeocet a vločky nori. Snažte se mít, ještě před sypáním mungo klíčků, ohřáté i kroupy - nemusíte tolik mungo tepelně devastovat.
pozn.: Toto jídlo opravdu má čím nadýmat. Fazole uvařte se saturejkou, netrénovaným návštěvám podávejte před odjezdem..